Afbeelding

Gemeente en politie halen bezem door vakantiepark Stelleplas in Heinkenszand

Door: Eugene de Kok Politie

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele heeft woensdagavond met de politie, gemeenschappelijke regeling De Bevelanden en belastingorganisatie Sabewa Zeeland een grote controle uitgevoerd op vakantiepark Stelleplas in Heinkenszand.

De controle heeft de organisaties ‘meer inzicht gegeven op de staat van het park en wat er zich afspeelt’. Ze hebben zo’n 25 percelen gecheckt op zaken zoals illegale bebouwing, sociale fraude, openstaande schulden en strafbare feiten.

Permanent

Toezichthouders van de gemeente hebben op vijf percelen een vooraankondiging last onder dwangsom uitgereikt voor illegaal permanent verblijf. Ze krijgen zes maanden de tijd om te verhuizen. Ook zijn er meerdere waarschuwingsbrieven uitgedeeld over permanente illegale bewoning. Verder is er met iemand een betalingsregeling getroffen voor een openstaande boete van 1200 euro. In verband daarmee is een voertuig buiten gebruik gesteld.

Seksuele diensten

Een woning bleek te worden gebruikt voor het aanbieden van seksuele diensten. De gemeente gaat daarop handhaven. Met drie mensen zijn er afspraken gemaakt met de schuldhulpverlening. Ook worden ze geholpen bij hun zoektocht naar een andere woning.

Betalingsregelingen

Sabewa Zeeland heeft vier betalingsregelingen getroffen, één auto in beslag genomen en één bankbeslag opgelegd. Het ging om openstaande schulden van ongeveer 10.000 euro.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief