Afbeelding
Foto: DNA Beeldbank/Laat Zeeland Zien/Ben Seelt

Stadswallen Veere, Bouwdokken en Fort Ellewoutsdijk locaties voor Zeeland Nazomerfestival

Door: Eugene de Kok Cultuur

MIDDELBURG - Chef’Special sluit op zaterdag 1 september het muziekprogramma van het Zeeland Nazomerfestival (ZNF) op het Abdijplein af.

Het theater- en muziekfestival begint op dinsdag 21 augustus met de voorstelling De Blinden op de stadswallen in Veere. Het is muziektheater van Josse de Pauw en Jan Kuijken, die de 100 jaar oude tekst Les Aveugles van Maurice Maeterlinck bewerkten.

Windpark

De Blinden is één van de drie locatievoorstellingen van het ZNF. De tweede is Wiek bij Windpark Bouwdokken op Neeltje Jans. “Drie danseressen raken gevangen in een arena met draaiende wieken”, zegt Theaterproductiehuis Zeelandia over deze dansvoorstelling. De Zeeuwse componist Douwe Eisenga heeft de muziek geschreven, die live ten gehore wordt gebracht.

Schubert

Fort Ellewoutsdijk (foto) is de derde locatie. Daar is Winterreise te zien. Het meesterwerk van Franz Schubert gaat over ‘de waanzin van de oorlog’. Theatervormgever Niek Kortekaas zorgt met onder anderen kunstenaar Piet Dieleman uit Middelburg dat het fort er extra bijzonder uitziet tijdens de voorstellingen.

Douwe Bob

Op het Abdijplein begint vrijdag 24 augustus het muziekprogramma. Milo, Marten Fisher, Kraak & Smaak, Jacqueline Govaert en Douwe Bob zijn namen die naar Middelburg komen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief