Afbeelding
Foto: Coby Weijers

Nieuwe Bomont in Goes opent deuren met tal van activiteiten

Door: Eugene de Kok Bedrijvig Nieuws

GOES – Zaterdag opent wethouder Derk Alssema van de gemeente Goes de compleet gerenoveerde Bomont-winkel aan de Grote Markt officieel. Naast een aantal speciale openingsacties zijn er tal van activiteiten in en buiten de winkel, waaronder spijkerbroekhangen en schoenenpoetsen. Ook is er een dj en een barista aanwezig om het geheel extra luister bij te zetten.

Bomont sloot begin februari zijn deuren na een grote uitverkoop. Met de ingebruikneming van het vernieuwde pand is niet alleen het oppervlakte van de winkel uitgebreid, ook is het aanbod van verschillende merken groter geworden.

Eigenaar Ron Bouwman is erg tevreden met het resultaat. “Het gaat goed met Bomont. Door de jaren heen zijn er steeds meer vestigingen bijgekomen. Vorig jaar hebben we in Sluis een winkel geopend. De winkel in Goes is nu de vierde winkel in de nieuwe stijl en we merken dat met name deze winkels heel erg aanspreken bij het publiek. Elke winkel proberen we weer net wat beter te doen dan de vorige, omdat we eerder opgedane ervaringen mee kunnen nemen.”

Groot

De winkel in Goes is door de verbouwing een stuk groter geworden en telt bijna duizend vierkante meter. “Het was tien jaar geleden dat de winkel voor het laatst veranderd was. Toen het pand er naast vrij kwam te staan, hebben we besloten om het gelijk groot aan te pakken en een renovatie te combineren met een flinke uitbreiding”, vertelt Bouwman. “De linkerzijde van het pand wordt nu gebruikt als herenafdeling. Deze heeft ook een eigen toegang. Hierdoor is alles qua indeling een stuk duidelijker geworden. Doordat de herenafdeling nu apart in het pand zit, is zowel de dames- als de herenafdeling aanzienlijk groter geworden. Bovendien is de winkel volledig gestript. Alles is nieuw, met een interieur volgens de laatste trends. Er zijn tal van merken bijgekomen en naast de kassa staat een klantenzuil waarmee klanten online een bestelling kunnen doen als zij een artikel zoeken wat niet meer in de winkel voorradig is.”

Beleving

Wat Bomont met name tot een succes maakt, is volgens Bouwman de combinatie van living en mode. “We zijn twintig jaar geleden gestart in de Ganzepoortstraat. Toen lag de nadruk meer op meubelen en was het aanbod van kleding veel minder. De afgelopen jaren is de combinatie mode en lifestyle steeds prominenter geworden en ik denk dat dit de meest onderscheidende factor is van Bomont. We hebben daarnaast een heel breed, divers aanbod met kleding voor het hele gezin.”

Winkelervaring

De kleding vormt de grootste groep binnen de winkel. De living-items zijn door de hele winkel heen te vinden. “Dit zorgt voor een unieke beleving en sfeer”, aldus Bouwman. “De klant wil tegenwoordig steeds meer een prettige winkelervaring en daar spelen we op in. We proberen verschillende stijlen te laten zien in verschillende delen van de winkel en hanteren daarbij shops-in-shop met een eigentijdse, strakke en stoere uitstraling. De combinatie van living en mode en het diverse aanbod zorgen voor een bepaalde beleving die zo kenmerkend is voor Bomont.”
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief