Afbeelding
Foto: DNA Beeldbank/Laat Zeeland Zien

OOG wil dat winkeliers in binnenstad Goes alle vrijheid krijgen

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Winkeliersvereniging OOG in Goes wil dat de regeling rondom koopzondagen wordt vrijgegeven.

Nu mogen ondernemers in de binnenstad twee keer vier zondagen per jaar open. Het gaat om vier vrije zondagen en vier die zijn gekoppeld aan een evenement van Stichting Goes Marketing.

In december barstte de discussie rondom de koopzondagen in alle hevigheid los toen de winkeliers een zondag extra open wilde gaan, maar burgemeester Herman Klitsie dit op straffe van hoge boetes verbood.

Verkiezingen

In aanloop naar de verkiezingen werd er naar aanleiding van die beslissing veel gediscussieerd over de koopzondagen.

Donderdag 19 april buigt de gemeenteraad zich over een initiatiefvoorstel van GroenLinks over de winkeltijden. De partij wil de winkeliers alle vrijheid geven.

Brief

In aanloop naar deze vergadering zegt OOG in een brief aan alle raadsleden het daarmee eens te zijn. “Daardoor kan de ondernemer zelf bepalen in welke mate hij of zij hiervan gebruik wil maken”, schrijft voorzitter Ron Berks van de organisatie. “Naast de vrijheid hechten we wel aan structuur, die duidelijkheid biedt voor de ondernemers en consumenten.” OOG heeft een schema opgesteld waarin vaste koopzondagen worden gekoppeld aan thema’s en evenementen. "Dan is de kans het grootst op een succesvolle koopzondag met een representatief aanbod van winkels." 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief