Foto: Addo Sprangers

Gecrashte automobilist gebruikte alcohol en drugs bij eenzijdig ongeval zaterdagavond in Goes

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

GOES - Er heeft zaterdagavond 14 april een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de M.A. de Ruijterlaan in Goes. Dit ongeval gebeurde rond 20.30 uur. Enkele fietsers ontsnapten aan het ongeluk. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol en drugs. 

De 28-jarige man uit Zierikzee verloor, met nog drie inzittenden in de auto de macht over het stuur. De auto vloog over het fietspad, waar enkele fietsers net aan een ongeval ontsnapten. De auto kwam tot stilstand tegen een boom. De inzittenden werden door het ambulancepersoneel ter plaatse aan hun verwondingen behandeld. Een persoon is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het voertuig is geborgen. 

Uit een ademtest bleek dat de bestuurder teveel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau werd een uitgebreide ademanalyse gedaan. Hij blies 580 ug/l, dat is bijna drie keer de toegestane hoeveelheid. Daarnaast werd ook nog een speekseltest gedaan. Daaruit bleek dat de man ook nog cocaïne had gebruikt. Een GGD-arts heeft een bloedtest afgenomen. Over tien dagen is hiervan de uitslag bekend. De automobilist is voor verder onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij wordt zondag verhoord. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief