Afbeelding
Foto: Roompot Vakanties

Roompot Vakanties bouwt gasloos vakantiepark in Kamperland

Door: Eugene de Kok Algemeen

KAMPERLAND - Roompot Water Village in Kamperland is het eerste resort van het Zeeuwse Roompot Vakanties zonder gasaansluiting.

De 86 woningen worden met duurzame materialen gebouwd en verwarmd via een warmtepomp. Zonnepanelen zorgen voor de energie. Kopers die het aantal zonnepanelen uitbreiden kunnen hun woning energieneutraal maken. “We willen er alles aan doen om de schitterende omgeving te onderhouden en waar mogelijk te verbeteren”, zegt CEO Jurgen van Cutsem. “Energieverbruik en -opwekking zijn daarvan belangrijk onderdelen. We zijn op zoek naar manieren om dit op onze resorts verder te verbeteren. Hier is dat goed gelukt en daar zijn we heel trots op.”

Oosterschelde

De bouw van het nieuwe resort begint nog dit jaar. Het kost Roompot Vakanties ongeveer 22 miljoen euro. Het park ligt aan de Oosterschelde, op een steenworp afstand van de Noordzee, vlakbij het al bestaande Roompot Beach Resort.

Verkoop

Als alles goed is, vieren in de loop van volgend jaar de eerste mensen vakantie in de huizen. De woningen gaan in het laatste weekend van april in de verkoop.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief