Afbeelding
Foto: Leonard Passchier

Goes krijgt een burgerinitiatief

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - De coalitie van het CDA, VVD en de SGP/ChristenUnie in de gemeente Goes wil de komende jaren vaker in overleg zaken tot stand brengen.

Met de gemeenteraad, door vooraf over bepaalde onderwerpen te discussiëren, en met de inwoners. De coalitie wil onder meer een burgerinitiatief instellen, zodat inwoners onderwerpen op de agenda kunnen zetten.

Dat blijkt uit het collegeprogramma dat de drie partijen, die de afgelopen vier jaar ook samen het gemeentebestuur vormden, dinsdag hebben gepresenteerd. Het beter samenwerken met de raad en inwoners was een advies van informateur Ad Schenk.

Tiny forest

Opvallende punten in het collegeprogramma zijn verder dat er in 2021 opnieuw een themajaar wordt georganiseerd, dat het college nog meer mensen aan het bewegen wil krijgen en dat ze wil onderzoeken of tiny forests kunnen worden gerealiseerd. Dat zijn .dichtbegroeide, inheems bosjes, ter grootte van een tennisbaan, die zijn bedoeld om snel de biodiversiteit te vergroten.

Op financieel gebied wordt er niet verder bezuinigd op het gemeentearchief en de veersteiger in Wolphaartsdijk wordt gerenoveerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief