Afbeelding
Foto: Coby Weijers

Bondenberaad wil dat Goesenaren kunnen kiezen voor kleine afvalcontainer

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Het bondenberaad Groot Goes is er niet blij mee dat alle inwoners van de gemeente binnenkort een nieuwe afvalcontainer van 240 liter krijgen.

Volgens de belangenbehartigers van onder anderen ouderen in Goes gebruiken veel mensen liever een kleine bak van 140 liter. “Voor veel ouderen, mensen met een functiebeperking en langdurig zieken is zo’n kleine container nog makkelijk te verplaatsen van hun woonerf naar de straat”, schrijft het bondenberaad in een open brief aan het college van burgemeester en wethouders.

Aanmoedigen

Als ze een grote container krijgen is dat niet meer het geval, zeker omdat Goes in het kader van afvalscheiding aanmoedigt hem zo min mogelijk aan de straatkant te zetten. Vanaf 1 januari rekent ze vier euro per keer dat iemand hem buiten zet.

Bezwaren

Goes deelt in eerste instantie alleen containers van 240 liter uit. Als inwoners na drie maanden nog grote bezwaren hebben, kunnen ze vragen om een kleine van 140 liter. Het bondenberaad vreest voor veel bureaucratie. “Daar zitten de leden van onze organisaties en inwoners niet op te wachten.”

Ze pleit ervoor om nu al bakken van 140 liter uit te delen aan mensen die daar om vragen.

Chip

Alle Goesenaren krijgen nieuwe afvalcontainers voor het restafval. In de bakken zit een chip die registreert hoe vaak deze wordt geleegd. Goes wil net als andere gemeenten de hoeveelheid restafval per inwoners terugdringen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief