Afbeelding

V.V. Goes ondanks moeizame wedstrijd naar finale nacompetitie

Door: Marijn Riemens algemeen

GOES - Hoofdklasser Goes heeft zich gisteren met moeite geplaatst voor de finale van de nacompetitie. De rood-witten kwamen in de return tegen het Gelderse Silvolde niet verder dan 1-1. Doordat de uitwedstrijd afgelopen donderdag werd gewonnen, mag het team van Rogier Veenstra nog steeds dromen van de Derde Divisie.

De Bevelandse ploeg begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut schoot spits Daniël Wissel met buitenkantje rechts de 1-0 tegen de touwen. Na deze vroege voorsprong golfde het spel echter op en neer. Beide teams kregen genoeg kansen op een treffer. Zo miste Wissel oog in oog met de keeper van Silvolde en schoot linksbuiten Francis Kabwe Manengela een vrije trap net naast. Aan de andere kant vond Silvolde-spits Wout Blasman een aantal keer keeper Brian Meulmeester van Goes op zijn weg.

Druk

In het tweede bedrijf werd de druk op Goes steeds meer opgevoerd. Ondanks een sterk begin van de rood-witten, wat resulteerde in kansen voor Erwin Franse en opnieuw Kabwe Manengela, trok Silvolde de wedstrijd naar zich toe en kwam de ploeg van Rogier Veenstra zwaar onder druk te staan. Brian Meulmeester hield zijn team met een paar schitterende reddingen op de been, maar was in de 73e minuut kansloos toen Rick Bouwmeister van Silvolde een rebound binnentikte. Tien minuten later kreeg de Gelderse ploeg de ultieme mogelijkheid om op voorsprong te komen. Linksback Jop Dekker veroorzaakte een strafschop door zijn tegenstander in de zestien te vloeren. Deze werd echter overtuigend gepakt door Meulmeester, die daardoor uitgroeide tot de belangrijkste man aan Goesse zijde en zo zijn sterke optreden nog meer glans gaf. Na dit moment hielden de rood-witten de boel achterin dicht, waardoor het bij 1-1 bleef en de finale van de nacompetitie werd bereikt.