Afbeelding

Negen bekeuringen bij grenscontrole in Sas van Gent en Westdorpe

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

SAS VAN GENT - Vrijdag 8 juni hebben Belgische en Nederlandse agenten een grenscontrole gehouden bij Westdorpe en Sas van Gent. In totaal werden 140 voertuigen en ruim 150 mensen gecontroleerd. Negen bestuurders kregen een bekeuring. 

In een auto zat een inzittende te veel, in een andere hadden drie mensen geen gordel aan. Ook gebruikte iemand zijn mobiele telefoon tijdens het rijden. Een bestuurder had een verkeerde kentekenplaat op een aanhangwagen bevestigd. Een automobilist een bekeuring voor kapot remlicht. Een andere auto was niet APK-gekeurd en een bestuurder had geen rijbewijs. 

55 bestuurders kregen een alcoholtest. Een persoon werd aangehouden omdat werd vermoed dat hij teveel alcohol had gedronken. Bij uitgebreide ademanalyse bleek hij onder het strafbare limiet te zitten. Zeven bestuurders kregen een drugstest. Twee reageerden hier positief op. Hun rijbewijzen werden ingenomen. Twee mensen hadden nog drugs in hun bezit. Deze werden in beslag genomen en zij kregen een proces-verbaal. 

850 automobilsten werden op de John F. Kennedylaan op hun snelheid gecontroleerd. Daar geldt een maximum snelheid van 70 kilometer per uur. Ruim honderd bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 114 kilometer per uur. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief