Afbeelding
Foto: Quinver Tuinde

Bijenbijeenkomst in 't Durpsuus in Nisse

Door: Eugene de Kok Algemeen

NISSE - Stichting Behoud de Zak van Zuid-Beveland (BZZB) en Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) organiseren dinsdag een bijenbijeenkomst in ‘t Durpsuus in Nisse.

Sylvia Tuinder vertelt tijdens de avond over de wilde bij. Het aantal insecten gaat achteruit en imkers uiten al jaren hun zorgen over hun bijenvolken. Uit onderzoek is gebleken dat het met de solitaire en wilde bijen evenmin goed gaat. “Veel van de wilde bijen worden in hun bestaan bedreigd. Maar hij zorgt juist voor de kers op je taart en de aardbei onder je slagroom”, zegt Tuinder.

Presentatie

Zij laat in een presentatie de aanwezigen kennismaken met het leven en leefwijze van de wilde bij. Ook toont ze wat het diertje nodig heeft. Verder komt de vraag hoe bewoners en organisaties kunnen samenwerken aan bij-vriendelijk beheer aan de orde. “Welk voedselaanbod kunnen we bieden? Welke nestelplekken zijn te verwezenlijken?” aldus Tuinder.

Entree

Ook komen Pim Mesie en Annelies Pronker uit Nisse naar het dorpshuis. Zij doen verslag van hun inzet om de bijen vooruit te helpen.

De entree is drie euro. Twee keer koffie of thee zijn bij de prijs inbegrepen. De avond begint om 20.00 uur.

Aanmelden kan via bzzb@hetnet.nl of info@landschapsbeheerzeeland.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief