Afbeelding

Zeeuwse gemeenten moeten samen aanvraag indienen voor minibosjes

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - De gemeente Goes is in gesprek met andere Zeeuwse gemeenten over de realisatie van zogenaamde Tiny Forests.

Dat zegt wethouder André van der Reest naar aanleiding van vragen van D66. Goes alleen is te klein om in aanmerking te komen als partnergemeente - en bijbehorende subsidie - van IVN. De Zeeuwse gemeenten moeten dus samen een aanvraag doen. De natuurorganisatie heeft geld beschikbaar voor realisatie van honderd bosjes. Ze heeft daarvoor 1,85 miljoen euro ontvangen van de Nationale Postcode Loterij.

Waterveiligheid

De bosjes moeten de biodiversiteit vergroten en ze zouden goed zijn voor de waterveiligheid. IVN zoekt in Nederland 24 partnergemeenten. Per gemeente wil ze minstens vier Tiny Forests aanplanten. Of dat in Zeeland ook het geval is, weet wethouder Van der Reest  niet. “IVN heeft ons in ieder geval verzekerd dat ze onze aanvraag sowieso in behandeling meenemen. Doordat we met andere gemeenten in Zeeland moeten praten, zijn we wellicht niet op tijd.”

De aanvragen moeten volgens IVN op 18 juli binnen zijn.

Tennisbaan  

Goes zoekt naar geschikte locaties ter grootte van een tennisbaan. De coalitie van het CDA, de VVD en SGP/ChristenUnie heeft de realisatie opgenomen in haar verkiezingsprogramma. De partijen hebben er ook geld voor over.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief