Afbeelding
Foto: Eugène de Kok

Plan voor aanleg van randweg rond Langeweegje gaat niet door

Door: Eugene de Kok Algemeen

LANGEWEEGJE - Er komt geen randweg rond Langeweegje. Dat hebben de gemeente Borsele, Waterschap Scheldestromen en de provincie besloten.

Samen gaan zij het door inwoners en ondernemers voorgestelde alternatief van een randweg bij Hoedekenskerke onderzoeken. In dat plan zou er een nieuwe verbinding moeten komen tussen de ‘s-Gravenpoldersestraat en Nieuwe Veerweg, parallel aan het spoor. Daardoor moet het verkeer naar het bedrijf Crop Alliance en Scheldeoord niet meer via Langeweegje en Kwadendamme.

Gehucht

De drie overheden presenteerden in mei nog een plan waarin het verkeer dat nu via Langeweegje naar Kwadendamme gaat om het gehucht heen te leiden.

Een paar bestaande wegen zouden daarvoor moeten worden verbreed en er zou een knip komen in de Zwaaksedijk. Daarmee wilden de gemeente, het waterschap en de provincie de veiligheid voor wandelaars en fietsers verbeteren en het autoverkeer op de dijk terugdringen.

Enthousiast

De plannen werden in mei gepresenteerd aan de inwoners van de dorpen. Zij waren niet enthousiast. “Om die reden hebben de betrokken organisaties besloten dat het plan niet tot uitvoering zal komen”, zegt de gemeente Borsele.

Rotonde

Ook stopt de provincie voorlopig met de voorbereidingen van een rotonde op het kruispunt van de N666 met de N665. De aanleg van het verkeersplein hing namelijk samen met de andere maatregelen. Op basis van het onderzoek naar de randweg bij Hoedekenskerke nemen de overheden een besluit over het vervolg.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief