Afbeelding

71 personen gecontroleerd bij handhavingsacties havengebieden Terneuzen en Vlissingen-Oost

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

NIEUWDORP - De politie en de douane hebben vrijdag 6 juli handhavingsacties gehouden vanuit de havengebieden in Terneuzen en Vlissingen-Oost. Doel hiervan is om georganiseerde criminaliteit, om allerlei illegale goederen Europa in te krijgen, tegen te gaan. Daarnaast werd er ook gecontroleerd op strafbare feiten, openstaande boetes en fiscale wanbetalers. 

De geselecteerde voertuigen werden door onopvallende politieauto's naar een parkeerplaats aan de Akkerweg in Nieuwdorp en de Binnenvaartweg in Terneuzen geleid. 

In Nieuwdorp zijn er tussen 17.45 uur en 19.00 uur 17 voertuigen en 20 personen gecontroleerd. Hierbij zijn acht bekeuringen uitgedeeld. Een persoon kon zijn rijbewijs niet tonen. Vier personen droegen geen gordel. Daarnaast belde iemand niet hands free tijdens het rijden en iemand kreeg vanwege losliggende lading een boete. Bij een auto lieten de voorste ruiten niet genoeg licht door. De automobilist heeft ook een boete gekregen. 

Eerder op de dag hield de politie de controle in Terneuzen. Tussen 14.00 en 16.30 uur zijn er 45 voertuigen en 51 personen gecontroleerd. 192 personen hadden nog een boete openstaan en hebben ter plekke betaald. Er is een voertuig van een fiscale wanbetaler in beslag genomen en van een auto zijn de gegevens van alle inzittenden en goederen vastgelegd. Ook hier heeft iemand een boete gekregen voor het niet kunnen laten zien van een rijbewijs. Daarnaast belde een automobilist in Terneuzen niet hands free. Drie personen zijn betrapt op het rijden zonder gordel. Er is ook een boete uitgeschreven voor een onjuist bevestigde hulpkoppeling. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief