Mariniers voeren een oefening uit.
Mariniers voeren een oefening uit. (Foto: Ruben Oreel)

'Zware metalen, gif en asbest in grond voor kazerne'

VLISSINGEN - Het terrein voor de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen is volgens Een Vandaag en Follow the Money ernstig vervuild. In vertrouwelijke stukken staat dat grond zware metalen, giftige stoffen en asbest bevat, melden de twee dinsdag.


Actualiteitenprogramma Een Vandaag en Follow the Money, platform voor onderzoeksjournalistiek, stellen dat het ministerie van Defensie en de provincie Zeeland al jaren weten dat de grond zwaar vervuild is. Dit is volgens Een Vandaag en Follow the Money niet gemeld aan de mariniers noch aan de Tweede Kamer. 

Uitstroom

Vele mariniers zouden tegen de verhuizing van Doorn naar een nieuwe kazerne in Vlissingen zijn. Defensie laat momenteel onderzoeken of er een verband is tussen de uitstroom van mariniers en de verhuizing naar Vlissingen. 

Miljoenen

De verhuizing terugdraaien kost tientallen miljoenen euro's. Het ministerie van Defensie heeft al veel kosten gemaakt, maar ook de provincie Zeeland, gemeente Vlissingen en de drie consortia waarmee het ministerie in gesprek is, hebben al veel geïnvesteerd voor de bouw van de marinierskazerne. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief