Afbeelding
Foto: Shutterstock

Goes' oplichterspaar dupeert verkopers huis

Door: Britta Janssen 112 Meldingen

GOES - Een echtpaar uit Goes is maandag aangehouden op verdenking van oplichting. Door een koopcontract voor een huis in Goes te ondertekenen, maar niet met het geld over de brug te komen, zijn de verkopers ernstig gedupeerd. Zij hebben hiervan aangifte gedaan.

De verkopers dachten onlangs tot overeenstemming te zijn gekomen over de verkoop van hun woning met een echtpaar. Na de ondertekening van het koopcontract ontstonden er echter strubbelingen met de 77-jarige Goesenaar en zijn 73-jarige vrouw over het overmaken van het geld. Inmiddels hadden de verkopers in goed vertrouwen een andere woning gekocht.

Bedrogen

Omdat de betaling uitbleef en de verkopers een onbehagelijk gevoel kregen, praatte een van hen hierover met een buurman. Bij deze persoon ging een lampje branden over een oplichtersechtpaar uit Goes. Dit paar bleek bekend te zijn bij makelaars en zo kwamen de verkopers erachter dat zijn bedrogen.

Boete

Door de bedrieglijke voorwendsels van de verdachten, zijn de verkopers volgens de politie ernstig gedupeerd. Zij moesten de aankoop van hun nieuwe huis annuleren en als boete tien procent van de aankoopsom betalen.

Gevangenisstraf

De 77-jarige man is al eerder veroordeeld voor soortgelijke zaken. Hij heeft daarvoor een gevangenisstraf uitgezeten. Hij zit vast en wordt binnenkort voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zijn 73-jarige vrouw is na verhoor vrijgelaten en mag de afhandeling van de zaak thuis afwachten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief