Afbeelding
Foto: Beeldenbank Laat Zeeland Zien / Ben Seelt

Waterschap waarschuwt voor kwaliteit zwemwater

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - Met de aanhoudende droogte en warmte adviseert waterschap Scheldestromen alleen te zwemmen in officieel aangewezen zwemwaterlocaties, zoals de Noordzee, Ooster- en Westerschelde en het Veerse Meer.

Het schap waarschuwt voor de waterkwaliteit van sloten, vijvers en andere waterlopen.

Bacteriën

Het aanhoudende warme en droge weer veroorzaakt een groter risico op verslechterde waterkwaliteit. 'Door verdamping en de geringe aanvoer neemt de hoeveelheid water in sloten en vijvers af', laat het waterschap woensdag weten. 'Ondiep water warmt sneller op waardoor een ideale watertemperatuur ontstaat voor bacteriën en algen. Ook ligt zuurstoftekort op de loer met als gevolg stank of zelfs vissterfte.' De waarschuwing geldt voor zowel mensen als (huis)dieren. 'Naarmate de temperatuur afneemt en er neerslag valt, verbetert de waterkwaliteit weer.'

Melden

Scheldestromen vraagt burgers oppervlaktewateren met een rare kleur of geur in Zeeland te melden bij de gemeente of het schap, via telefoon 088-2461000. 'We raden aan om contact met dit water te vermijden en er ook niet in te vissen.' Mensen die toch in aanraking komen met dit water wordt geadviseerd zich goed te wassen met zeep. 

Locaties

Klik hier voor de officiële zwemwaterlocaties. 


 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief