Afbeelding
Foto: RWS

'Veilige tijdelijke oversteek maken bij Ringbrug is lastig'

Door: Britta Janssen algemeen

GOES - De gemeente Goes vernieuwt het gebied bij de Westhavendijk in Goes en ze onderzoekt of ze de tijdelijke oversteekmogelijkheden voor fietsers en voetgangers bij de Ringbaan West kan verbeteren. “Maar dat wordt moeilijk”, stelt wethouder Loes Meeuwisse.

De herstructurering van het gebied bij de doorgaande weg Ringbaan West, tussen de Zaagmolenstraat, begraafplaats, het Geldeloozepad en Goese Kanaal is in volle gang. Langs de Westhavendijk verrijst het project Westerschans met ruim honderd appartementen, meerdere commerciële ruimten en een supermarkt.

Verkeersmaatregelen

Om de nieuwbouw langs het kanaal mogelijk te maken, is de Westhavendijk verlegd richting de begraafplaats. De kruising met de Ringbaan West ligt nu verder van de Ringbrug af. Vanwege het werk zijn er tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht.

Fietstunnel

Fietsers en voetgangers kunnen de Ringbaan West niet meer oversteken bij de Ringbrug. Hier komt een fietstunnel, maar de aanleg laat nog enige tijd op zich wachten. Voor de fietsverkeer is een omleiding ingesteld, maar de ervaring leert inmiddels dat fietsers - en ook voetgangers - de Ringbaan West alsnog regelmatig tussen het gemotoriseerde verkeer door bij de Ringbrug oversteken, omdat ze niet willen omrijden.

Lastig

"We bekijken opnieuw of we een oversteek kunnen creëren", vertelde Meeuwisse vorige week. "Maar wat is wijsheid? We weten dat mensen daar alsnog oversteken, maar een veilige oversteek creëren bij de Ringbrug is lastig."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief