Afbeelding
Foto: Bennie Krajenbrink

Organisatie Mosseldag rekent weer op een volgepakt Yerseke

Door: Eugene de Kok Algemeen

YERSEKE - Yerseke maakt zich op voor de Mosseldag. Zoals altijd verwacht de organisatie op de derde zaterdag van augustus tienduizenden bezoekers.

Om het verkeer in goede banen te leiden zijn er tal van parkeerplaatsen ingericht en rijden er pendelbussen van en naar het evenemententerrein. Het blijft echter verstandig om met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

Treinstation

Vanaf het treinstation Kruiningen-Yerseke rijden er tussen 9.00 uur en 18.00 uur bussen. Ook zijn er pendelbushaltes bij de parkeerterreinen in de Olzendepolder, Molenpolder en Zaetepolder. Wie geen zin heeft om te wachten kan zijn auto neerzetten op het VIP-parkeerterrein aan de Industrieweg. Je stapt dan midden in het feestgedruis uit de auto. De VIP-parkeerplaats is niet gratis: 7,50 euro. Een van de honderd parkeertickets bestellen kan via www.yersekepromotie.nl.

Kotters

Op de website zijn ook kaartjes voor rondvaarten te bestellen, bijvoorbeeld in één van de traditionele hoogaarzen. Natuurlijk zijn er ook gratis rondvaarten met mosselkotters. Inschepen daarvoor doe je aan de Bakenweg en Meerpaalweg bij de Prinses Beatrixhaven. Bij die haven vind je ook het Mosselplein, waar je mosselen kunt eten. Voor wie geen zin heeft in een rij te gaan staan biedt de website ook uitkomst. Daar kun je een bak mosselen reserveren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief