Afbeelding
Archief de Bode

Gehandicapte jongen bedreigd in Goes

Door: Guus Arnouts Politie

GOES - Een 22-jarige man uit Hansweert is gisterenavond aangehouden. Hij zou een gehandicapte jongen bedreigd hebben, meldt de politie. Dankzij een hulpvaardige man kon de verdachte aangehouden worden.

Rond kwart voor 6 bood een man hulp aan een gehandicapte jongen die vertelde dat hij achtervolgd en bedreigd werd door een scooterrijder. Even later kwam de scooterrijder richting het tweetal rijden en maakte een handbeweging alsof hij een pistool vasthad. 

Aangesproken
Korte tijd later zag de hulpvaardige man de scooterrijder weer voorbij rijden, waarop hij de bestuurder staande hield en hem aansprak op zijn gedrag. De scooterrijder zei dat hij een pistool zou gaan halen. Hierop is de politie gebeld die de verdachte zijn gaan zoeken. 

Wapens
Toen agenten de scooter herkenden zijn ze hem gevolgd tot ze bij een woning in de Goese Polder aankwamen. Hier zette de politie de speciale aanhoudingsprocedure voor een verdachte met vuurwapen in. De politie trok, in kogelwerende vesten en met vuurwapen in de hand, de woning binnen. Bij de doorzoeking bleek er geen vuurwapen aanwezig te zijn. De verdachte werd echter aangehouden en is meegenomen naar het bureau. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief