Afbeelding
Foto: Domburgse Reddingsbrigade

Zeeuwse reddingsbrigades krijgen een AED

Door: Eugene de Kok Algemeen

VLISSINGEN - Tijdens Rescue Vlissingen schenkt BHV Training Zeeland een Automatische Externe Defibrillator (AED) aan de reddingsbrigades in Zeeland.

Zij kunnen deze gebruiken als ze grote evenementen moeten bewaken.

In Zeeland zijn meerdere reddingsbrigades actief. Het zijn verenigingen die zich richten op de bewaking van stranden en evenementen en lessen zwemmend redden geven aan kinderen en volwassenen. Ze hebben zich een paar jaar verenigd in de Regionale Voorziening Reddingsbrigades. De koepel is bedoeld om kennis uit te wisselen, spullen van elkaar te lenen en moet contacten met andere hulpdiensten stroomlijnen.

Zwemwedstrijden

De brigades werken steeds meer samen bij grote evenementen, zoals zwemwedstrijden, nieuwjaarsduiken en de intochten van Sinterklaas. Ze hebben aangegeven een AED goed te kunnen gebruiken.

BHV Training Zeeland geeft op haar terrein aan de Arnesteinweg in Middelburg trainingen en cursussen omtrent veiligheid.

Demonstratie

Het bedrijf overhandigt de AED rond 14.15 uur op de boulevard in VLissingen. Later op de middag, rond 15.50 uur, geven de brigades een demonstratie met de KNRM en een helikopter.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief