Afbeelding

44 extra scholen krijgen subsidie voor muziekles

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - In Zeeland krijgen 44 nieuwe basisscholen dit jaar subsidie voor muziekonderwijs. Dat meldt het Fonds voor Cultuurparticipatie woensdag. Daarmee komt het totaal aantal Zeeuwse scholen op tachtig.

Wat in 2015 begon met vijftien scholen groeide in drie subsidierondes van Impuls Muziekonderwijs uit tot een landelijke beweging voor meer en beter muziekonderwijs op de basisschool, aldus het Fonds voor Cultuurparticipatie. Sinds dit schooljaar doet 36 procent van alle scholen in Zeeland mee. ‘Hiermee worden 11.552 leerlingen bereikt’, laat het fonds weten. Iedere Zeeuwse gemeente heeft deelnemende scholen.

Succes

Het Fonds voor Cultuurparticipatie startte, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), met de Impuls muziekonderwijs om scholen de kans te geven te investeren in muziekles. Dit doen de scholen onder andere door samen te werken met een muzikale partner en de deskundigheid van de leerkrachten te vergroten. ‘Vanwege het succes van de drie subsidierondes is het budget verhoogd tot uiteindelijk ongeveer 27 miljoen euro, waarvan 1.140.000 euro voor Zeeland.’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief