Afbeelding
Foto: Manouk van Belzen

Muskathlon-deelnemer organiseert sing-in

Door: Marijn Riemens algemeen

WOLPHAARTSDIJK - Lionel van Belzen (22) uit Arnemuiden organiseert op zaterdag 15 september in de Dorpskerk van Wolphaartsdijk een sing-in. Het gratis toegankelijke evenement staat in het teken van de muskathlon waar hij aan deelneemt. Lionel vertrekt namelijk op donderdag 4 oktober naar het Indonesische eiland Sumba, waar hij zich namens de hulporganisaties Compassion en De 4e Musketier fietsend inzet voor zijn medemens. 

Het programma van de sing-in, die om 19.30 uur begint en rond 21.30 uur is afgelopen, bevat veel muzikale variatie. Zo worden er psalmen, liederen van Sela, teksten van Johannes de Heer en opwekkingsnummers ten gehore gebracht. Daarnaast wordt er gecollecteerd voor de muskathlon van Lionel. Om hieraan deel te nemen heeft Van Belzen ruim 10.000 euro nodig. Dat bedrag heeft hij inmiddels binnen. ''Ik ben ontzettend blij dat ik het geld voor mijn reis naar Sumba bij elkaar heb. Aan de hand van verschillende acties en donaties die ik heb mogen ontvangen, heb ik het streefbedrag bij elkaar gekregen'', vertelt Lionel enthousiast. ''Hopelijk brengt de collecte van de sing-in ook nog het een en ander op. Hoe meer geld er binnenkomt, hoe meer mensen er op Sumba geholpen kunnen worden.''

Indonesië

Als christen hecht Lionel veel waarde aan naastenliefde. Door middel van een muskathlon hoopt hij iets te kunnen betekenen voor mensen die in armoede leven. Na een jaar van fysieke en financiële voorbereiding komt zijn reis naar Indonesië steeds dichterbij. Van Belzen vertrekt op donderdag 4 oktober samen met 69 andere sportievelingen uit binnen- en buitenland naar het eiland Sumba. Daar fietst Lionel 120 kilometer onder extreem warme weersomstandigheden, bezoekt hij een aantal projecten van Compassion en ook hoopt de Arnemuidenaar zijn sponsorkindje te ontmoeten. ''Ik kijk er enorm naar uit, vooral om op mijn eigen manier de mensen in Indonesië te helpen'', aldus Lionel.

Ondersteunen

Van Belzen hoopt op maandag 15 oktober weer terug te zijn in Nederland. Mensen die hem nog financieel willen ondersteunen, kunnen een gift geven via www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/1912/lionel-van-belzen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief