Afbeelding
Foto: Gemeente Goes

Tweede GFT-bak voortaan gratis in gemeente Goes

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Inwoners van de gemeente Goes die een tweede kliko voor groente-, fruit- en tuinafval willen hoeven daarvoor niet meer te betalen.

Nu hanteert Goes nog een tarief van 49 euro per jaar voor een tweede GFT-bak. “We willen het scheiden van afval aanmoedigen, dus dan past zo’n extra bedrag niet”, zegt wethouder Loes Meeuwisse naar aanleiding van het besluit.

Terugbrengen

De gemeente Goes heeft op 1 juli diftar ingevoerd, omdat ze net als andere gemeenten de hoeveelheid restafval per inwoner wil terugbrengen. Goesenaren moeten vanaf 1 januari elke keer betalen als ze de bak voor restafval buiten zetten. Kosten zijn vier euro per keer.

Kunststof

Tijdens de proefperiode merkt Goes dat er meer wordt gescheiden, hoewel er nog moet worden betaald. “De hoeveelheid kunststof is flink toegenomen”, zegt Meeuwisse.

Het bestuur wil dan ook op twintig locaties in Goes extra ondergrondse containers voor kunststof en plastic. De helft van die locaties is bekend. Daar worden de extra containers nog dit jaar geplaatst. Naar de andere tien locaties kijkt ze nog.    



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief