Afbeelding

Goes komt naar buiten met definitief ontwerp voor Kloetingseschool

Door: Eugene de Kok Algemeen

KLOETINGE - De gemeente Goes presenteert woensdag het definitieve ontwerp voor de nieuwe Kloetingseschool, die in de eerste helft van 2020 de deuren moet openen.

In het gebouw aan de Zomerweg, dat met duurzame technieken wordt opgetrokken en gasloos is, komt ook de kinderopvang van Kibeo. Het integraal kindcentrum moet volgens de gemeente Goes een plek worden ‘waar kinderen uit het dorp en omgeving veilig en met plezier moeten kunnen leren en spelen’.

Verkeer

Over de verhuizing van de Kloetingseschool is veel te doen geweest. De plek aan de Zomerweg stuitte vanwege de verkeerssituatie op het nodige verzet van omwonenden en het budget van 2,2 miljoen euro bleek eerder dit jaar niet voldoende. Er is zes ton extra nodig vanwege de stijgende prijzen door de economische omstandigheden.

Architect

Tijdens de inloopavond geven wethouder André van der Reest van de gemeente Goes, de architect en projectleider Maurits Otte uitleg, kunnen omwonenden het nieuwe ontwerp in 3D zien en is er een toelichting over het sloop- en bouwproces. Aanwezigen kunnen vragen stellen. De avond in de huidige Kloetingseschool begint om 19.15 uur. Aanmelden kan ikckloetinge@goes.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief