rechtbank-large
rechtbank-large

Goese scoutingleider vrijgesproken na brandmerken kinderen

GOES - Scoutingleider Mark B. uit Goes is vrijgesproken van zware mishandeling. Het openbaar ministerie had zeven maanden cel tegen hem geëist, waarvan drie voorwaardelijk.


De 23-jarige B. brandmerkte vorig jaar tijdens een zomerkamp twee jongens en een meisje in de leeftijd van 12 tot en met 14 jaar met de F en N, de letters van hun scoutingvereniging Frans Naerebout uit Goes.

De kinderen zouden hebben geschreeuwd van de pijn.

Opzet

Tijdens de rechtszaak zei B. het niet met opzet te hebben gedaan. Volgens hem hoorde het bij de ontgroening.

Scouting Nederland zei het verschrikkelijk te vinden wat er was gebeurd. Zij heeft het hem voor het leven geschorst. “Hoewel de leidinggevende strafrechtelijk is vrijgesproken, gaf de rechter aan dat Mark B. wel verwijtbaar heeft gehandeld”, is op de site van de vereniging te lezen. “Alle vertrouwen in zijn capaciteit als leidinggevende ontbreekt en daarom kan deze vrijwilliger, ook uit respect voor de getroffen jeugdleden, nooit meer terugkeren bij Scoutinggroep Frans Naerebout en Scouting Nederland.”   
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief