Foto: Bennie Krajenbrink

Goes wil 750.000 euro uittrekken voor noodzakelijk onderhoud Omnium

GOES - Zonder hulp schrijft sport- en recreatiecentrum Omnium in Goes voorlopig geen zwarte cijfers.


Vorig jaar heeft de gemeente Goes al besloten jaarlijks twee ton extra te geven voor de exploitatie. Ze krijgt daarmee ruim zes ton per jaar. Er werd afgesproken dat Omnium met een plan zou komen hoe ze de kosten zou kunnen verlagen en de opbrengsten verhogen. “Bij het maken van dit plan bleek dat dit niet voldoende helpt”, heeft wethouder Derk Alssema donderdag gezegd.

Verbouwing

De financiële problemen in Omnium zijn ontstaan na de grote verbouwing en opening van het tropisch bos in 2014. Hoewel het aantal bezoekers van die laatste voorziening groeit, worden de verwachte aantallen niet gehaald. Daardoor is er niet genoeg geld om het noodzakelijke onderhoud aan het vastgoed te doen.

Eenmalig

Er is nu onderhoud nodig aan het zwembad en de oude sporthallen. “Het is noodzakelijk, al is de veiligheid niet in het geding”, benadrukt Alssema.

Het college van burgemeester en wethouders stelt daarom voor om nu eenmalig 750.000 euro uit te trekken om het onderhoud uit te voeren. De gemeente wil dat er een onderhoudsplanning komt, zodat er in de toekomst niet telkens ad hoc-beslissingen moeten worden genomen. Verder gaan de gemeente en de sport- en recreatievoorziening nadenken over structurele oplossingen om uit de financiële problemen te komen.

Energie

Een aantal oplossingsrichtingen zijn in hoofdlijnen bekend. Deze gaan onder meer over de financieringsvorm, het energieverbruik, de organisatie, de prijsstructuur en activiteiten. “We gaan terug naar de basis en Omnium als één geheel bekijken waarbij investeringen in de toekomst planmatig plaatsvinden”, aldus het college in een persbericht. “Omnium is een schitterende voorziening waar heel veel mensen in Goes en omgeving gebruik van maken. Je kunt je niet voorstellen dat deze zou verdwijnen”, aldus Alssema.

In de loop van 2019 moet er een aantal concrete oplossingen liggen en duidelijk zijn hoeveel deze gaan kosten. Dan moet de gemeenteraad zich erover buigen.   
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief