Afbeelding
Foto: ZLTO

Zeeuwse nieuwe algemeen directeur van ZLTO

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - De Zeeuwse Kathleen Goense is de nieuwe algemeen directeur van ZLTO.

Ze volgt Elies Lemkes-Straver op die in januari afscheid heeft genomen. Goense is opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in Zeeland, maar heeft jaren gewerkt in het bankwezen.

Ze is momenteel directeur van de Rabobank. “Ze heeft veel ervaring met strategische veranderingen en het tot uitvoer brengen van strategieën en plannen”, zegt de ZLTO.

Extern

Ze begint op 1 december. Goense wil de externe zichtbaarheid van de organisatie voor boeren en tuinders vormgeven. Tegelijkertijd wil ze meer samenwerken met andere organisaties en gaat ze aan de slag met de visie ‘Boeren hebben een oplossing’. “We willen onze leden ondersteunen bij het leveren van hun bijdrage aan de drie grootste maatschappelijke thema’s voor het land: voedselzekerheid en -gezondheid, het klimaat en een vitaal platteland”, aldus de ZLTO over het toekomstplan.

Bestuur

Vorige week maakte Hans Huijbers bekend na negen jaar te stoppen als voorzitter van het bestuur van de ZLTO. Hij neemt in het voorjaar afscheid. De organisatie is begonnen met het werven van een opvolger voor de melkveehouder uit Wintelre.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief