Afbeelding

Jubilerende Jongerenraad Borsele slaat nieuwe weg in

Door: Britta Janssen Algemeen

HEINKENSZAND - De Jongerenraad Borsele bestaat vijftien jaar. Ze viert dit vrijdag 19 oktober met een speciale Frizzz Party, een alcoholvrij feest voor Borselse jongeren onder de achttien jaar, met Famke Louise in Heinkenszand. Daarnaast grijpt de raad het jubileum aan om een nieuwe weg in te slaan.


In de Jongerenraad Borsele kunnen jongeren talenten en vaardigheden ontwikkelen die van pas komen in de maatschappij. 'Jongerenparticipatie is een manier om dit voor elkaar te krijgen', aldus de raad. 'Door mee te doen en mee te beslissen, lever je een positieve bijdrage aan de samenleving.'

Pizza-overleg

De raad merkt dat het lastiger wordt om jongeren aan zich te binden. 'Als mogelijke verklaring zien we de formele opzet van de huidige raad. Jongeren zijn bijvoorbeeld minder gemotiveerd om op vaste tijden te vergaderen en voeren liever informele gesprekken, zoals een pizza-overleg.' Daarom slaat de jongerenraad een nieuwe weg in, met de hoop meer jongeren enthousiast te krijgen voor het leuke en leerzame werk van de raad.

Combineren

In deze nieuwe (projecten)opzet kunnen jongeren zich op basis van hun interesses aanmelden om mee te praten over beleid of zaken te organiseren voor jongeren in Borsele. 'Hierdoor is het makkelijker te combineren met school en werk. Ook verlagen we de minimumgrens voor deelname naar twaalf jaar, zodat ook jongeren uit groep acht lid kunnen worden van de jongerenraad.'

Borselse jongeren, tussen de twaalf en 23 jaar, met belangstelling kunnen contact opnemen met de jongerenraad via Instagram @jongerenraadborsele.

Klik hier voor meer informatie over de Frizzz Party.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief