Afbeelding
Foto: Politieteam Oosterscheldebekken

Negen bestuurders betrapt op rijden onder invloed van drugs

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen,112 Nieuws

GOES - Sinds donderdagochtend 8 november zijn er tijdens reguliere surveillances negen bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Daarbij hadden sommige bestuurders ook alcohol genut. Dat meldt politieteam Oosterscheldebekken op Facebook. 

Er is van deze bestuurders een bloedtest afgenomen op het politiebureau. In afwachting van de uitslag, die enkele weken op zich kan laten wachten, hebben zij allen een rijverbod van 24 uur gekregen. 

Daarnaast werden er ook nog vier bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Drie hadden zoveel gedronken dat zij hun rijbewijs in moesten leveren. Binnen tien dagen zal de Officier van Justitie een beslissing nemen over hun rijbewijs. 

De politie laat in het bericht weten geschrokken te zijn van het aantal bestuurders dat onder invloed van alcohol, maar vooral drugs blijkt te rijden. "Sinds dit jaar hebben wij betere mogelijkheden voor het controleren van drugsgebruik in het verkeer. Niet iedereen lijkt zich dit te beseffen, evenals de risico's die het rijden onder invloed van drugs (en alcohol uiteraard!) met zich meebrengt. Drugs is, na het laatste gebruik, in sommige gevallen (afhankelijk van mate en frequentie van gebruik) tot wel 48 uur terug te vinden in uw speeksel", zeggen ze in het bericht op Facebook. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief