bibliotheek-vlissingen-large
bibliotheek-vlissingen-large

Nieuwe bibliotheek Goes iets groter dan gedacht

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - De nieuwe bibliotheek op het Bleekveld in Goes wordt iets groter dan tot nu toe gedacht. De galerie, die nu nog naast de beoogde locatie zit, vertrekt. Het pand wordt betrokken bij het bibliotheekgebouw. Er is wel 160.000 euro extra voor nodig.

Die 160.000 euro is slechts een deel van het tekort van 476.000 euro ten opzichte van de begroting uit 2016. Het tekort komt door een lagere opbrengst voor de villa aan de Van de Spiegelstraat en het stijgen van de bouwprijzen nu de economie sterk is aangetrokken. De 160.000 euro komt bovenop de al toegezegde bijdrage van 595.000 euro, die de gemeente heeft gehad voor de villa. De rest van het tekort financiert de bieb zelf, onder meer door de verkoop van het huidige onderkomen aan de Oostwal. Daarin komen appartementen.

Collectie

Tussen het Kolveniershof en Bleekveld komt een bibliotheek nieuwe stijl. “De opdracht is dat het gebouw en de collectie voortaan middelen zijn om inwoners bij elkaar te brengen rond informatie, leescultuur en kennismaken”, zegt het college van burgemeester en wethouders in het raadsvoorstel. “De bibliotheek moet mensen verrijken, talenten ontwikkelen bij kinderen, zelfredzaamheid van ouderen bevorderen en de cultuurbeleving van alle Goesenaren stimuleren.”

Meter

De bibliotheek gaat er in vierkante meters op achteruit. Waar ze nu nog 1400 vierkante meter tot haar beschikking heeft, is het straks 920 vierkante meter. Zonder de galerie was het 780 vierkante meter geweest.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief