Afbeelding
Foto: Scheldeoord Baarland

Grote groep Baarlanders niet blij met plannen voor lodges op Zeedijk

Door: Eugene de Kok Algemeen

BAARLAND - Een groot deel van de inwoners van Baarland is tegen de plannen om strandpaviljoen De Landing uit te breiden en zogenaamde Scheldesuites te bouwen op de Zeedijk.

Dat blijkt uit een peiling van een actiecomité van bezorgde Baarlanders.

Zij zijn langs de deuren gegaan bij de ruim 600 inwoners. 312 Baarlanders, 69 procent, was het eens met de stelling dat ‘Een restaurant met zalen en drie bouwlagen en een uitbreiding met 32 hotelkamers buitendijks vinden wij ongewenst’.

Vernieuwen

Ondernemer Robbert Northolt van De Landing en Camping Scheldeoord heeft vorig jaar een plan bekend gemaakt om het strandpaviljoen te vernieuwen, uit te breiden en verplaatsen en daarnaast zestien lodges te bouwen, van elk twee verdiepingen hoog, te bouwen. Sindsdien worden er gesprekken gevoerd met de gemeente, Waterschap Scheldestromen en Rijkswaterstaat. Er zijn nog geen vergunningen afgegeven of beslissingen genomen.

Groen

Northolt heeft dit weekend een brief huis aan huis laten verspreiden in Baarland waarin hij zegt dat de nieuwe De Landing geen drie, maar twee bouwlagen krijgt, er veertien in plaats van zestien lodges komen en hij de daken en gevels voor zover mogelijk wil bekleden met groen.

Het actiecomité heeft daar kennis van genomen, maar wil sowieso niet meer gebouwen op de Zeedijk. Ze willen dat de ruimte open blijft, de inwoners gebruik kunnen blijven maken van het strandje zonder ‘bovenop’ de gasten in de lodges te zitten, zijn niet blij dat er 365 dagen per jaar mensen in de Scheldesuites zitten en bang dat de feesten in het nieuwe strandpaviljoen geluidsoverlast veroorzaken.

Gemeenteraad

De bezorgde Baarlanders willen met de resultaten van de peiling naar de gemeenteraad. Ze hebben al een brief geschreven naar het college van burgemeester en wethouders.   



 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief