sinterklaas-goes-2014-foto-bennie-krajenbrink-medium
sinterklaas-goes-2014-foto-bennie-krajenbrink-medium

Sinterklaas doet het rustiger aan in Goes

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Sinterklaas meert zaterdag aan in Goes. 

Als alles goed is, komt het gezelschap zaterdag rond 13.00 uur aan in de Goese stadshaven. Alle vertrouwde gezichten zijn er dit jaar bij: Muziekpiet, Huispiet, Piet Plezier, Kluspiet, Danspiet, Kapperspiet en nog vele anderen.

Sinterklaas en zijn pieten worden op de Bierkade welkom geheten door kinderburgemeester Zoë Gude en haar wethouders Jelmer van Mossevelde en Maria Papadopoulou.

Koets

De goedheiligman stapt vervolgens in zijn koets, die hem naar de Grote Markt brengt. Op het bordes wordt hij verwelkomd door Margo Mulder klaar, voor wie het de eerste keer is dat ze als burgemeester van Goes Sinterklaas de hand schudt.

Sjokola

Natuurlijk maken Sinterklaas en zijn pieten daarna een ronde door de binnenstad. Daarbij wordt het gezelschap begeleid door de muzikanten van SCH De Sjokola. Via de Korte Kerkstraat en Singelstraat gaan ze naar de Klokstraat, Ganzepoortstraat en Keizersdijk. Daar stoppen ze even. Kinderen kunnen voor de stenen brug op de foto met de goedheiligman. Na een korte pauze rijden ze verder door onder meer de Lange Vorststraat, over de Grote Markt en via de Lange Kerkstraat richting het Bleekveld waar het feestje rond 15.30 uur eindigt.

Filmpje

Dit jaar is er door geldgebrek geen lampionnenoptocht en gaat het werkpaleis van Sinterklaas ook niet door. De pietenschool komt zaterdag 1 december wel naar Goes en op koopzondag 2 december lopen er muzikale pieten in de stad. Zie ook: www.sintingoes.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief