Afbeelding

Jeugdlintje voor acht jonge Goesenaren

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Vanwege hun bijzondere prestatie zijn vrijdag, op de Internationale Dag van het Kind, acht jongens en meiden uit Goes verrast met een jeugdlintje. Deze onderscheiding is voor Iris Schrier, Jikke Zonder, Inez Ossewaarde, Owen Kaat, Irene de Bree, Finn Kribbe, Nadia Slump en Remo Schrier.



De feestelijke uitreiking vond vrijdagmiddag plaats in het oude stadhuis in Goes. Hier reikten de Goese burgemeester Margo Mulder en jeugdwethouder Derk Alssema de jeugdlintjes uit.

Prestaties

Iris (2005) kreeg het lintje voor haar prestaties bij de nationale kampioenschappen trampolinespringen en haar deelname aan het wereldkampioenschap trampolinespringen voor de jeugd in 2017 in Bulgarije.
Jikke (1998) en Inez (1999) zijn beloond voor hun inzet voor de jaarlijkse kindervakantieweek in de Goese Polder. Owen (2004) ontving het lintje voor zijn rol in televisieserie De Kameleon en zijn vrijwillige inzet voor Ride for the Roses en Stichting Jayden. Irene (2004) is onderscheiden voor haar vrijwilligerswerk in zorgcentrum Rehoboth. Finn (2002) kreeg het jeugdlintje voor zijn prestaties bij zeilwedstrijden op nationaal niveau en voor zijn vrijwilligerswerk als waterambassadeur bij Dutch Wavemakers. Nadia (1999) is onderscheiden voor haar vrijwilligerswerk in het asielzoekerscentrum in Goes en in een kindertehuis in Zuid-Afrika. 

Sportkanjer Remo (2006) kon door zijn deelname aan het wereldkampioenschap trampolinespringen en dubbel minitrampoline voor de jeugd in Sint Petersburg niet aanwezig zijn bij de ceremonie. Hij houdt het jeugdlintje tegoed.

Heldendaad

De Goese jeugdlintjes zijn dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Familie, vrienden, buren en leerkrachten konden het lintje voor hun helden aanvragen in de categorieën acht tot en met twaalf jaar (basisschool) en dertien tot en met 23 jaar (middelbaar onderwijs en ouder). Zij komen hiervoor in aanmerking als ze een bijzondere verdienste voor de Goese gemeenschap op hun naam hebben staan. Dat kan bijvoorbeeld zorgen voor de medemens zijn, het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen als pesten of zinloos geweld of het uitvoeren van een bijzondere prestatie of heldendaad zijn.

Alle aanvragen zijn beoordeeld door een jury met daarin het Goese college van burgemeester en wethouders, een vertegenwoordiging van de Jongerenraad en het Kindercollege van Goes.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief