ouders-kind-opvoeden-zorg
ouders-kind-opvoeden-zorg

Stichting Leergeld zoekt adoptieouders in Oosterschelderegio

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Stichting Leergeld zoekt adoptieouders. De stichting hoopt dat ouders die het goed hebben gezinnen willen helpen die het in financieel opzicht zwaar hebben.

Als ze een kind ‘adopteren’ maken ze eenmalig of maandelijks een (klein) bedrag over aan het gezin dat het moeilijk heeft.

Stichting Leergeld hoopt met de nieuwe ‘adoptieouders’ meer aanvragen te kunnen honoreren. “Extra steun is hard nodig”, zegt het bestuur.

Bijstand

Leergeld helpt in de Oosterschelderegio kinderen tussen de vier en achttien jaar wier ouders het financieel moeilijk hebben. Zij kunnen om hulp vragen als ze een inkomen hebben dat 120 procent van het bijstandsniveau is. Een intermediair bezoekt deze gezinnen en kijkt of de aanvraag geldig is.

Armoede

Als dat het geval is, helpt Leergeld ze bijvoorbeeld met een fiets, een laptop of via een financiële bijdrage voor een schoolreis of studietrip. In de Oosterschelderegio zijn er 2300 kinderen die opgroeien in armoede. Motto van Leergeld is dat ‘alle kinderen mee mogen doen, omdat nu meedoen straks meetellen is’. De stichting draait op vrijwilligers. Bijdragen krijgt ze van gemeenten, serviceclubs, particulieren en ondernemingen.

Aanmelden als adoptieouder kan via www.leergeld.nl/oosterschelderegio.    



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief