Stockfoto
Stockfoto (Foto: Pixabay)

Borsele koopt grond voor onderdeel van masterplan Nieuwdorp

NIEUWDORP - Met de aankoop van een stuk grond aan het Steketeepad lijkt het masterplan Nieuwdorp weer een beetje concreter te worden.


In één van de laatste vergaderingen van vorig jaar werd de gemeenteraad in Borsele bijgepraat over de dorpsvisie voor Nieuwdorp. Delen van die visie moeten dit jaar worden uitgevoerd.

Min of meer los daarvan vraagt het college van burgemeester en wethouders nu of ze een stuk grond aan het Steketeepad mag kopen. Met de aankoop van de ruim 3000 vierkante meter grote kavel is zo’n 50.000 euro gemoeid. De jaarlijkse lasten vallen binnen het budget dat de gemeente opzij heeft gezet voor uitvoering van het masterplan.

Enthousiast

De projectgroep in de kern is enthousiast over de aankoop. Ze denkt dat op het stuk grond tussen de Lewedijk en Ring de gewenste pannakooi kan komen. De gemeente ziet ook mogelijkheden voor een natuurspeeltuin, waterberging, een jeu de boules-baan en extra parkeerplaatsen.

Agenda

Het zijn allemaal ideeën die naar boven zijn gekomen tijdens de informatieavonden met bewoners. De omwonenden van het Steketeepad zijn geïnformeerd over de plannen.

Het masterplan staat al lang op de agenda. Belangrijkste onderdeel is de realisatie van een nieuw onderkomen voor het dorpshuis en de school. Tijdens het nadenken daarover zijn veel meer wensen naar boven gekomen. De komende maanden neemt de gemeente de ongeveer twintig onderdelen onder de loep en kijkt of deze realiseerbaar zijn. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

bezorger

vlissingen

Kraanmachinist

Tholen

Meewerkend werkvoorbereider fijn metaal

‘s Gravenpolder

bezorger

wemeldinge

bezorger

zoutelande

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief