Jaar cel voor Goesenaar voor veroorzaken dodelijk ongeval

GOES - Een 24-jarige man uit Goes is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden wegens het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Westdorpe.


Daarnaast heeft de man een rijontzegging van 3 jaar gekregen, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. De officier van justitie had een gevangenisstraf van 8 maanden geëist.

De Goesenaar passeerde op 1 oktober 2016 een dubbele doorgetrokken streep om in te halen en raakte bij deze manoeuvre de auto die hem tegemoet kwam. Dit voertuig is vervolgens tegen een andere auto gebotst. Een persoon kwam hierbij om het leven en meerdere personen raakten gewond.

Het ongeval vond plaats op de Tractaatweg in Westdorpe. Zeven maanden na het ongeval heeft de man nog eens 161 kilometer per uur gereden op een weg waar 100 is toegestaan. Hiervoor is aan de Goesenaar een geldboete van 1000 euro en een rijontzegging van twee maanden opgelegd. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief