Afbeelding

Raakt de bouwgrond op in Goes?

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Goes brengt momenteel in beeld waar je als particulier nog kunt bouwen op gronden van de gemeente.

Uit antwoorden op vragen van de VVD blijkt dat het er niet meer zoveel zijn.

In nieuwbouwwijk Aria is er nog één kavel vrij van de acht percelen die de gemeente te koop had staan. In Mannee zijn nog acht kavels beschikbaar, maar daarvan zijn er zeven in optie door een bouwbedrijf of ontwikkelaar. In het Goese Diep, de derde nieuwbouwwijk in de stad, zijn nog drie van de 53 kavels beschikbaar.

Dorpen

Verder heeft de gemeente drie kavels te koop in de Van Dusseldorpstraat, twee in ‘s-Heer Arendskerke, één in Wolphaartsdijk en één in Wilhelminadorp. Ook bouwbedrijven hebben nog enkele percelen te koop of in optie.

Weinig

Het college van burgemeester en wethouders zegt dat kavels, die deze bedrijven of ontwikkelaars in optie hebben, regelmatig terugkeren naar de gemeente. Ze erkent dat er weinig bouwgrond beschikbaar is.

GAK

Hoeveel mensen hierdoor geen huis in Goes kunnen bouwen weet ze echter niet. In het eerste kwartaal komt er een nota grondbeleid waarin ze kijkt naar zogenaamde transformatielocaties, zoals het voormalige GAK-gebouw. Op die plek wil Carédo Comfortwonen tientallen appartementen bouwen. Het college verwacht dat het kantoor komend voorjaar tegen de vlakte gaat.




 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief