Afbeelding
Foto: Paul Verstegen

Ode aan RK Veulpoepers BV in Café Baarends

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - In Café Baarends wordt zaterdag een ode gebracht aan RK Veulpoepers BV, een anarchistische folkband uit de jaren ‘80 van de vorige eeuw.

Acht muzikanten uit Grave, Reek, Schaijk en Boekel laten onder de naam Pleebek nummers horen uit de tijd van stakingen en protestliederen. “Het was iets wat ik graag wilde doen, maar het is lastig om de juiste muzikanten bij elkaar te krijgen”, zegt initiatiefnemer Maurits Raijmakers. “Vooral fluitisten zijn lastig. Toen ik die vond, ben ik het project meteen opgestart.”

Vrolijk

Naast fluit klinken instrumenten als de gitaar, accordeon, banjo, mandoline, saxofoon, drums, bugel, trompet, basgitaar en toetsen. RK Veulpoepers BV maakte vrolijke muziek met een boodschap. “Neem Telegraafgelul. Dat gaat onder meer over de angst voor de Turken die in de jaren ‘80 naar Nederland kwamen. Dat thema is nu van toepassing op de grote stroom asielzoekers. Ook bij andere liedteksten zijn parallellen te trekken tussen toen en nu.”

Armand

Pleebek speelt zaterdag ook nummers van artiesten als Armand, Bots en Fungus. Pleebek plees RK Veulpoepers BV begint om 21.00 uur. Ook is er zaterdag een optreden van Bij Eerde Rechts, een band met onder anderen Rob van Soest in de gelederen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief