zon-zonne-energie-zonnepanelen
zon-zonne-energie-zonnepanelen

Baarland, Crop Alliance en Saman Groep starten zonnepanelenproject

Door: Eugene de Kok Algemeen

BAARLAND - Inwoners van Baarland, groenteverwerker Crop Alliance en de Saman Groep starten een zonnepanelenproject in het dorp.

Het initiatief komt van de bewonerscommissie ‘De Beer is Los’ uit Baarland.

Crop Alliance wil één of meerdere daken van zijn loodsen beschikbaar stellen voor zonnepanelen via de postcoderoos, een regeling met fiscale voordelen voor lokale duurzaamheidsprojecten.

Installatie

Inwoners van Baarland die geen zonnepanelen kunnen of willen plaatsen op hun daken, kunnen zo toch duurzame energie afnemen. Zij nemen een paar zonnepanelen af. Crop Alliance wil de installatiekosten van de panelen betalen. ‘De Beer is Los’ levert ook een financiële bijdrage, zodat het voordelig is voor inwoners.

Minimum

Er is een minimum van 122 zonnepanelen nodig om het financieel dekkend te krijgen. De initiatiefnemers willen het in eerste instantie met alleen Baarlanders doen, maar als dat niet lukt, kunnen inwoners van omliggende dorpen meedoen.

Hoedekenskerke

Hoedekenskerke heeft al een postcoderoosproject. Baarland wordt het tweede dorp in de gemeente Borsele. Geïnteresseerde inwoners zijn vrijdag 8 februari welkom op een informatieavond in dorpshuis Cameronian in Baarland.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief