Foto: Eugène de Kok

Inwonersonderzoek over dorpskern Heinkenszand bijna afgerond

HEINKENSZAND - De resultaten van het inwonersonderzoek in Heinkenszand worden woensdag 6 maart gepresenteerd in vergader- en congrescentrum De Stenge.


Het onderzoek heeft plaatsgevonden in het kader van het project Borsele 2030. Het initiatief kwam van de werkgroep dorpsvernieuwing.

Doel was om erachter te komen hoe inwoners denken over bijvoorbeeld de herinrichting van de dorpskern en of deze meer functies zou moeten krijgen, bijvoorbeeld door initiatieven vanuit de bevolking. “Inwoners hebben aangegeven dat zij een dorpshart missen. Ook hebben zij de wens uitgesproken voor meer beleving in winkelbestand en meer parkeergelegenheid. Bovendien willen ze verbinding in activiteiten op het gebied van ouderenzorg, sociale ondersteuning, welzijn, recreatie en cultuur”, zegt Dook Noij, voorzitter van de werkgroep.

Studenten

Het onderzoek is in november en december uitgevoerd door studenten van HZ University of Applied Sciences. Zij hebben 385 formulieren terug gekregen. “We durven te stellen dat de interesse in de toekomst van en betrokkenheid bij Heinkenszand groot is”, aldus Noij.

Imago

Tijdens de avond in De Stenge worden de resultaten gepresenteerd en geven wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele en leden van de werkgroepen dorpsvernieuwing, imago en groen een bijdrage.

Mensen die willen komen kunnen zich aanmelden via www.borsele.nl/b2030, b2030@borsele.nl of via 0113-238383. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief