Afbeelding
Foto: Coby Weijers

'Bij Monkey Moves worden kinderen altijd uitgedaagd'

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Vraag wat mensen vroeger het leukste vonden tijdens de gymlessen en een meerderheid zal meteen apekooien zeggen "En wij doen dat altijd", zegt Maarten Spoor. Hij heeft de landelijke sportformule Monkey Moves naar Goes gehaald.

Monkey Moves is bedoeld voor kinderen van anderhalf jaar tot en met negen jaar. Het multisport-programma varieert van speelse gymlessen voor dreumesen en hun vaders en moeders tot lessen waarin basisschoolleerlingen steeds kennismaken met een andere sport.

Maanden

Maarten Spoor maakte in Utrecht kennis met het concept. “Ik gaf turnles en één van mijn trainers wees me op Monkey Moves. Zij vond het iets voor mij. Vijf maanden later ben ik naar Goes verhuisd. Monkey Moves vroeg toen of ik het hier wilde opzetten.”

Spoor hapte toe en is een paar maanden geleden van start gegaan. Hij geeft sinds september op woensdag les in de gymzaal aan de Thorbeckelaan in de Goese Polder en op zaterdag in gymzaal De Krul aan de Hilleweg in Mannee. “Het was de eerste tijd experimenteren en uitvinden wat het beste werkt. Dat leer je het beste in de praktijk”, zegt de sportieve ondernemer.

Koprollen

Volgens hem is Monkey Moves goed, maar vooral ook leuk. “Elke les zijn we bezig met klimmen en klauteren. Dat doen kinderen het liefste. Wat was er vroeger tijdens de gymlessen leuker dan apekooien? Wij doen dat altijd. Door lekker bezig te zijn ontwikkelen ze hun motorische vaardigheden. Ze worden elke les uitgedaagd. Zo leer ik ze bijvoorbeeld koprollen. Hoe vroeger ze dat kunnen, hoe beter. Met Monkey Moves willen we ze zelfredzaam maken.”

Uitbreiden

Bij de jongste kids helpen de vaders en moeders mee tijdens de lessen. “Aan de ene kant moet dat, omdat ik niet tien kids van twee jaar in de gaten kan houden. Aan de andere kant zie ik dat de vaders en moeders het leuk vinden om mee te doen.”

De kinderen tussen de vier en negen jaar kunnen bij Monkey Moves ontdekken welke sport hen ligt. Tijdens een jaar komen er elf sporten voorbij. “Zo ontdekken ze wat ze gaaf vinden en wat niks. Het maakt de keuze voor een sport op latere leeftijd makkelijker.” Spoor geeft nu alleen nog les in Goes, maar wil komend jaar met Monkey Moves uitbreiden naar andere plaatsen op de Bevelanden.

Proefles

Kinderen die willen kijken of Monkey Moves iets voor hen is kunnen een gratis proefles aanvragen. Kijk daarvoor op de website www.monkeymoves.nl/goes.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief