Afbeelding
Foto: Bennie Krajenbrink

Noord-Beveland wil weten waar het in 2030 staat

Door: Eugene de Kok Algemeen

WISSENKERKE - Hoe zorg je dat kinderen in 2030 nog steeds goed onderwijs krijgen, wat doe je tegen de krimp en wat zijn de kwaliteiten van Noord-Beveland?

Het zijn slechts een paar van de vragen die de gemeente in haar toekomstvisie wil beantwoorden.

Het startschot voor deze visie wordt dinsdag 26 februari gegeven in Kortgene. In het nieuwe tiny forest in de Stadspolderlaan plant waarnemend burgemeester Letty Demmers een symbolische toekomstboom.

Ateliers

De gemeente gaat in maart in alle kernen tijdens zogenaamde toekomstateliers in gesprek met haar inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Op maandag 18 maart is er een atelier in Zaal Onder de Toren in Wissenkerke, dinsdag 19 maart in het dorpshuis in Kortgene, donderdag 21 maart in dorpshuis De Vriendschap in Kats, maandag 25 maart in De Brug in Colijnsplaat,  dinsdag 26 maart in het Drenthehuis in Geersdijk en op woensdag 27 maart in dorpshuis Casembroot in Kamperland. De avonden duren telkens van 19.30 uur tot 21.30 uur. Op deze dagen wordt er in alle kernen een toekomstboom geplant.

Facetten

De toekomstvisie moet alle facetten van het leven op Noord-Beveland beslaan. Centrale vragen zijn waar de gemeente in 2030 moet staan en hoe ze zich moet ontwikkelen.

Plannen

Het is ook een opmaat voor de omgevingsvisie, die elke gemeente moet maken in verband met de komst van de nieuwe omgevingswet in waarschijnlijk 2021. In beide plannen worden bestaande toekomstvisies zoals Rondom Colijnsplaat, Rondom Kamperland en de klimaatvisie verwerkt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief