Afbeelding
Foto: Lotje Koster

Voormalig Amac-terrein krijgt een natuurspeeltuin

Door: Eugene de Kok Algemeen

‘s-HEERENHOEK - Gedeputeerde Carla Schönknecht heeft woensdag het startsein gegeven voor de inrichting van een natuurspeeltuin aan de westzijde van ‘s-Heerenhoek, op het voormalige Amac-terrein.

Bij de Emmastraat komt een speeltuin met onder meer grote zwerfkeien, een baan met boomstammetjes en doeltjes. Ook worden bomen en planten aangeplant om alles een natuurlijk aanzien te geven.

Roofvogel

Schönknecht kreeg bij het startmoment hulp van wethouder Kees Weststrate van de gemeente Borsele en kinderen van de Don Boscoschool uit ‘s-Heerenhoek. Na het startschot was er een roofvogeldemonstratie voor de kinderen en hun ouders. Daarna hielpen zij mee met de aanplant van enkele bomen.

Loodsen

Het Amac-terrein is jaren een doorn in het oog geweest van inwoners en de gemeente. Er stonden vervallen loodsen op het terrein en een deel van de grond was vervuild. Er werd jaren gepraat en onderhandeld over een nieuwe bestemming. Een deel van het terrein verandert de komende jaren in een bos, op een ander deel worden woningen ontwikkeld door AM Zeeland.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief