Borsele deelt opnieuw putjes uit tegen wateroverlast

HEINKENSZAND - Inwoners van de gemeente Borsele kunnen opnieuw gratis een ontlastputje krijgen.


Vorig jaar vroegen meer dan 400 mensen het aan. Het putje helpt om wateroverlast te voorkomen. Je bevestigt het aan de onderkant van de regenpijp.

Bij hevige regenval hebben regenpijpen soms niet voldoende capaciteit om het rioolwater en de lucht in de riolering af te voeren. Vooral bij oudere huizen ontstaan er geregeld luchtbellen in de pijp, die het water tegenhouden.

Ontsnappen

Door een ontlastputje kan er lucht uit de pijp ontsnappen en stroomt het water de tuin in. “Als het hard regent maakt zo’n putje het verschil tussen water op straat of op het laminaat”, zei wethouder Kees Weststrate van de gemeente Borsele vorig jaar tijdens de eerste weggeefactie.

Cadeau

De gemeente doet er dit jaar opnieuw cadeau. Inwoners kunnen tot 1 mei een putje aanvragen via info@borsele.nl of 0113-238383.

De gemeente heeft een naam, adres, woonplaats en telefoonnummer nodig. Bovendien is een diameter van de pijp nodig: 80 of 100 millimeter.   
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief