henk-hoogerland-large
henk-hoogerland-large

Maatschappelijk zeer betrokken Henk Hoogerland onverwacht overleden

GOES - Oud-wethouder van de gemeente Goes, gemeenteraadslid en de maatschappelijk zeer betrokken Henk Hoogerland is woensdag onverwacht overleden.


De inwoner van Wilhelminadorp is 75 jaar geworden.

Hoogerland zat 33 jaar in de gemeenteraad van Goes. Hij was jarenlang actief voor de PvdA. Tussen 1990 en 1992 was hij fractievoorzitter, daarna twee jaar wethouder en van 1994 tot 2013 opnieuw fractievoorzitter. Na onenigheid in de PvdA richtte hij in 2013 de Partij voor Goes op, de eerste lokale partij in de gemeente.

Ridder

Hoogerland werd in 2013 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, niet alleen voor zijn werk als raadslid, maar ook voor zijn talloze maatschappelijke functies. Sinds 1963 is hij op tal van terreinen actief.

Ouderen

Twee jaar geleden richtte hij uit protest tegen de manier waarop de landelijke ANBO te werk ging een nieuwe ouderenbond op: Algemene Ouderenvereniging Goes e.o. (AOG). Deze vereniging bestaat nog steeds. “Onbeschrijflijk is het gevoel dat achter blijft”, zeggen Hoogerland’s partijgenoten op Facebook. “Mede-oprichter, voormalig fractievoorzitter en steunfractielid van onze partij en tot op het laatste moment met volle overgave zich inzettend voor de zwakkeren in onze samenleving.” 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief