Foto: Eugène de Kok

Startschot opfrisbeurt Banjaardgebied in Kamperland

KAMPERLAND - Op de parkeerplaats bij het Banjaardstrand in Kamperland hebben gedeputeerde Carla Schönknecht en wethouder Anja Slenter van de gemeente Noord-Beveland vrijdag het startschot gegeven voor werkzaamheden in het gebied.


Voor de start van het seizoen moet het gebied tussen de parkeerplaats en het strand zijn opgefrist.

Er komen onder meer een nieuwe trap, een looproute waar fietsers en wandelaars van elkaar zijn gescheiden, een beleefpad, bankjes en andere toiletten.

Spotter

Daarnaast wordt het gebied beter toegankelijk voor mensen met een beperking en gezinnen met een bolderkar en er komt een 360 graden-verrekijker te staan. Via deze spotter maken bezoekers kennis met de historie van het gebied en verhalen over het water in de streek. “We hopen dat dit het begin is van een grote kwaliteitsslag in het gebied”, zei Slenter. “Daarvoor zullen we wel weer met alle partijen om tafel moeten.”

Regiodeal

De opknapbeurt wordt deels betaald met geld uit de Regiodeal voor Zeeland. Schönknecht toonde zich blij. “We hebben twee jaar met allerlei partijen gesproken over de kustvisie. Ik heb vaak de vraag gehad of het bij praten bleef. Dit is het eerste bewijs dat we hem daadwerkelijk tot uitvoering brengen.”    
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief