Mirjam Jongejan met echtgenoot Richard, dochtertje Cloë en burgemeester Bas van den Tillaar.
Mirjam Jongejan met echtgenoot Richard, dochtertje Cloë en burgemeester Bas van den Tillaar. Foto: Gemeente Vlissingen

Medaille voor levensredder Mirjam Jongejan

Door: Britta Janssen Actueel

HEINKENSZAND - Mirjam Jongejan uit Heinkenszand is woensdag geëerd met een bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen, omdat zij in oktober een Vlissinger het leven heeft gered.

Jongejan is woensdag verrast met de medaille, bijbehorende oorkonde en bloemen door de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar in het gemeentehuis van Vlissingen, waar zij werkt.

Water

Op donderdag 11 oktober sprong Jongejan zonder aarzelen in het water van de Schuitvaartgracht in Vlissingen om een man te redden. Het slachtoffer lag met zijn hoofd onder water en Jongejan wist net op tijd zijn hoofd boven water te krijgen. Met hulp van omstanders lukte het de man in veiligheid te brengen. “Zonder jou was ik er niet meer geweest”, zei de Vlissinger woensdag bij de uitreiking van de medaille.

Superactie

Jongejan bleef er bescheiden onder, maar dat weerhield de burgemeester er niet van haar te complimenteren met haar kordate optreden. “Deze superactie past helemaal bij jou, want we kennen je als iemand die aanpakt en recht door zee is”, zei Van den Tillaar. “Je hebt ook een no-nonsense-mentaliteit, daarom vind je al deze aandacht misschien wat minder”, glimlachte hij en Jongejan knikte lachend. “Toch vinden we het belangrijk om hierbij stil te staan en je te bedanken. En dan beloof ik dat het na vandaag klaar is met de aandacht.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief