Colijnsplaat.
Colijnsplaat. (Beeldenbank Laat Zeeland Zien/Ben Seelt)

Borden en bank in Colijnsplaat herinneren aan oorlog

COLIJNSPLAAT - Om de Tweede Wereldoorlog te herdenken worden vrijdag in Colijnsplaat drie borden en een bank onthuld.


De bank op het strandje van Colijnsplaat hoort bij de Liberation Route. Hier vindt de onthulling om 11.00 uur plaats. Daarna worden op het parkeerterrein de borden onthuld van het Neerhoutpad en Fortuinplein. Als laatste wordt er een herdenkingsbord onthuld bij het graf van luitenant Havelaar.

Oorlogshelden

Deze onthullingen worden uitgevoerd door een deel van de Prinses Irene Brigade en door de zoons van de oorlogshelden Marinus Neerhout en Marien Fortuin. Op 25 november 1944 waarschuwden de oorlogshelden de ingekwartierde Prinses Irene Brigade voor een aanval van de Duitsers. Dankzij de waarschuwingen van Neerhout en Fortuin konden de militairen van de brigade op tijd ingrijpen. Luitenant Havelaar was destijds bevelvoerder. Hij kwam om het leven tijdens deze strijd.

Wethouder Pim Schenkelaars van de gemeente Noord-Beveland vindt het belangrijk dat er gedenktekens zijn. "Deze onthullingen staan symbool voor een belangrijk verhaal uit de geschiedenis van Noord-Beveland. Het is goed dat we hieraan aandacht blijven besteden." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

bezorger

vlissingen

vakanatiewerk/bijbaantje

midden zeeland en tholen

Kraanmachinist

Tholen

Bezorger kranten en/of folders

Wolphaartsdijk

Junior verkoopadviseur

Vlissingen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief