Foto: Gail Jeremiasse

Kwadendamme krijgt nog dit jaar een tiny forest

KWADENDAMME - Kwadendamme krijgt een tiny forest. De gemeente Borsele heeft een kavel aan de Sportweg, naast de skatebaan en bij de begraafplaats, op het oog.


Het stuk grond is van de kerk en was bedoeld ter uitbreiding van de begraafplaats, maar de parochie verwacht het voorlopig niet nodig te hebben. “Het perceel wordt omgetoverd in een mooi bosje”, zegt wethouder Arno Witkam.

Tennisbaan

Borsele is één van de vijf Zeeuwse gemeenten die subsidie van natuurorganisatie IVN hebben gekregen voor de aanleg van een tiny forest. De bosjes ter grootte van een tennisbaan moeten de biodiversiteit vergroten en een plek zijn waar kinderen kennis kunnen maken met de natuur. Borsele verwacht in het najaar met de aanleg van het bosje te beginnen.

Vier

De vier andere Zeeuwse gemeenten waar een tiny forest komt, zijn Terneuzen, Middelburg, Noord-Beveland en Goes. In de laatste gemeenten komen er maar liefst vier, in Noord-Beveland is de aanleg van het tiny forest in Kortgene al begonnen 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

medewerker sociaal wijkteam

vlissingen

vakanatiewerk/bijbaantje

midden zeeland en tholen

bezorger

zoutelande

Junior verkoopadviseur

Vlissingen

Bezorger

Regio Midden Zeeland

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief